Mezoterápia

Kollagén indukcós terápia

A bőrünkben lévő kollagén jelenléte adja bőrünk rugalmasságát, az idő múlásával viszont a vízmegkötő képessége folyamatosan csökken, ennek következtében alakulnak ki a szarkalábak, majd ráncok, valamint a bőr veszít rugalmasságából és feszességéből.

Az eljárás során az apró tűk, mikro sérüléseket ejtenek a bőr felszínén, ami szabad szemmel nem látható és nem érezhető. Ekkor a szervezet azonnal reagál erre a „sérülésre” és elkezdi gyógyítani,A test kollagént és elasztint kezd termelni – ez a két fő kulcsfontosságú építőeleme a bőrnek. Mivel nem történt meg a már meglévő „öreg” kollagén eltávolítása vagy „tényleges károsítása”, a létrejövő új kollagén formációk hozzáadódnak a meglévő kollagén szintekhez.

Mezopen

MEZOPEN a leginnovatívabb eszköz jelenleg hazánkban a bőrfiatalítás területén.

A már jól ismert és kitűnő eredményeiről híres dermaroller tovább fejlesztett, gépesített változata, melynek használata egyszerű és biztonságos, valamint a kezelés közben a vendég igényeinek és fájdalom érzetének megfelelően, észrevétlenül tudja változtatani a tű méretét.

A dermarollerhez képest olyan előnyökkel rendelkezik, hogy a kezelés kisebb fájdalommal és vérzéssel jár. Az arc minden kontúrját lehet vele kezelni, még az érzékenyebb, nehezebben hozzáférhető területeket is. A mikrotűk függőleges csatornákat nyitnak meg, a dermaroller döntött tűivel ellentétben. Ez tovább csökkenti a hegképződés és illetve a szöveti sérülés kockázatát, valamint segíti a hatóanyagok mélyebbre való bejutását.

MEZOPEN – A 12 tűvel ellátott kezelőfej a bőrfelszínre merőleges irányban tűszúrásokat ejt. Ezáltal a rejuvenációs kezelések eredményességét növeli és biztonságosabb a páciens számára, mert jóval kevesebb az epidermális trauma.

MEZOPEN - A mezopen kezelőfej automatikus oda-vissza mozgása, azáltal, hogy gyorsan nagyszámú mikroszkópikus nagyságú tűszúrást ejt, megnöveli a kezelések hatékonyságát, miközben jóval kisebb fájdalmat és diszkomfortérzést okoz (mint a hagyományos roller).

MEZOPEN – A kezelések eredményessége az olyan ablatív kezelésekével vetekszik, mint a frakcionált lézer, IPL, Laser Resurfacing és a kémiai peelingek.

Mezopennel történő kezelés

A MEZOPEN kezelés egy újabb, hatékonyabb eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyag bejuttatására célzottan a ráncokra, valamint a problémás területekre. A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémek hatóanyagait sem engedi felszívódni, így csak a használt anyag 0,3 %-a tud hasznosulni a bőr felső rétegében, így nem tudják a kívánt eredményt biztosítani. A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, megnő a bőr áteresztő képessége, a mikrotűk steril csatornácskákat hoznak létre, ezzel lehetővé teszik a hatóanyagok bejuttatását a bőr

mélyebb rétegeibe is egyaránt. Ahol tapasztalhatunk egy azonnali látványos eredményt, amely a hatóanyagnak köszönhető. Ezért kifejezetten fontos a megfelelő minőségű, sterilitású, orvosi minősítésű hatóanyag használata, hiszen ha nem megfelelő anyagokkal végezzük az eljárást, akár bőrkárosodást, bőrgyulladást, illetve allergiás reakciót válthatunk ki a bőrből.

Látványos és tartós eredményt érhetünk el az alábbi területeken: bőrfiatalítás, hegek kezelése, májfoltok, depigmentációs és egyéb bőrhibák javítása, valamint hajhullás több típusa ellen is eredményesen használható.

Nagy előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, minimális fájdalommal jár. A kisebb tűméretekkel, akár érzéstelenítés nélkül is lehet a kezelést végezni, a vendég egyéni érzékenységének és fájdalomküszöbének megfelelően.

Terápiás javaslatok:

 • aknék, hegek és műtéti hegek kezelésére
 • mély ráncok eltüntetésére, halványítására
 • striák (terhességi, elhízási csíkok) elhalványítása
 • atrófiás hegek kezelésére - száraz bőr kezelése
 • megereszkedett, petyhüdt bőr kezelésére az egész testen
 • ráncok (különösen a száj körül és szarkalábaknál)
 • tág pórusok kezelésére
 • bőrfeszesítés, lifting kezelésre
 • bárányhimlő után visszamaradt kis besüppedésekre
 • pigment hiányosságnál (hipo pigmentáció) melynek eredménye hegesedés
 • öregségi foltok

 

1. Arc – Nyak – Dekoltázs anti – aging

Felhasznált anyag: Cytocare: Hyaluronsav-multivitamin anti-aging koktélok.
Arc-, nyak-, dekoltázs regeneráló ill. antiaging (öregedést lassító) kezelésre összeállított multivitamin koktélok. A hyaluronsav koncentráció 2ml-16ml-32ml koktélonként, mindegyik koktél tartalmaz organikus szilíciumot, aminosavakat és a bőr számára elengedhetetlen vitaminokat. Erős anti-oxidáns hatás, erőteljes hidratálás és öregedésgátló hatásának köszönhetően különösen ragyogóvá teszi a bőrt, sugárzó, természetes hatást eredményez. Kisebb mértékű hyaluronsav koncentráció esetén főképp az első ráncok megelőzésére alkalmas, nagyobb mértékű hyaluronsav koncentráció a már kialakult ráncok simítására és a legmagasabb mértékű hyaluronsav koncentráció esetén inkább a nagyon igénybevett, idős bőr kezelésére használjuk. Mindegyik koktél erőteljesen táplálja a bőrt, teltebbé, egészségesebbé teszi, mivel segít megtartani a bőr biológiai egyensúlyát, visszaállítja az öregedési mechanizmust, védelmet biztosít. Az arc színe azonnal fényesebb és látványosan simább lesz.

Egyéb anyagok: a bőr regenerálására és feszesítésére: hyalift, B vitamin komplex, A vitamin, C-vitamin, conyonctul, centellasial, silorgamine, X-and gél, ginko biloba, dmae

Problémás bőr esetén felhasznált anyagok: A+B vitamin: aknés, miteszeres bőr ápolására Centallasial, dexpanthenol: gyulladáscsökkentő hatású H vitamin: száraz ekcéma és szeborrea esetén

Pigmentfolt esetén: C-vitamin GSH Taurinox Gingo miloba koktél: halványító hatás, melanin termelést gátló hatás. A pigmentfolt halványítás hosszas, türelmet igénylő faladat. Ha a folt dermális elhelyezkedésű, a kezelés 1 évig is eltarthat. A vendég közreműködése nagyon fontos. (UV védelem, otthoni ápolás)

Heges bőr kezelése: Tűs hengerrel: kötőszövet regenerációt indít be, ezáltal a hegek belülről kifelé „feltöltődnek”. Kezelésszám: egyedi (5-10 alaklommal), 2 hetente. Az arckezelések előtt érzéstelenítést végzünk. Kb. 30 perc. A kezelés 30-45 percet vesz igénybe. Az arckezelésnél az ajánlott kezelésszám heti 1 alkalom (6 héten keresztül). Fenntartó kezelés ajánlott 4-6 hetente. A kezelések előtt peelingezést végzünk 10%-os glikol savval, vagy citromsavval bőrtípustól függően. A kezelést bőrtípusnak megfelelő nyugtató hatású maszkkal zárjuk.

2. Haj kezelések

Hair Care 5ml (aminósavak, B vitaminok, Dexpantenol, biotin, stb…) A természetes hatóanyagokkal különféle hatások érhetők el:

A hajhagymák pórusainak újjáélesztése: az arginin, glicin és ornitin a sejtek anyagcseréjében és osztódásában játszanak fontos szerepet. Ezeknek a tápanyagoknak dermis (bőralja) hajszálereibe való bejuttatásásval a hajgyökerek erősödnek, dúsabb haj alakul ki
A hajszálak rostjainak megerősítése és védelme: a cisztein és cink a haj rostjait alkotó keratin két fő alkotó eleme, használatuk egésszégesebb és szebb hajat biztosít.
Növekedés elősegítése: a B vitamin a hajhagymák pórusainak megújulását segíti ( ez az egész test leggyorsabban növekedő része)
Hajhullás csökkentése: androgén (pl. hyper seborrhea) vagy külső (stressz, évszakok váltakozása) okok esetén egyaránt.
A fejbőr táplálása és hidratálása: a kezelés elősegíti a zsírsavak termelődését, amelyek táplálják a fejbőrt és védik a hajhagymákat körülvevő szövetek a kiszáradás ellen, így megelőzi a száraz korpa kialakulását.
A Hair Care, a kapilláris mezoterápia új terméke. Természetes hatóanyagokat tartalmaz, igen hatékony, de nem toxikus koncentrációban. A Hair Care megoldást kínál számos, nem patológiai eredetű tünetre, mint például a haj fényességének elvesztése, rostok kiszáradása, zsíros fejbőr, csökkent hajnövekedés, vagy túlzott hajhullás.

A kezelés során újjászületik, és mélyen megtisztul a fejbőr, amely visszanyeri életerejét. A haj fényesebbé válik, felgyorsul a növekedése és csökken a hullásra való hajlama. Férfiaknak is ajánlottak ezek a kezelések. 
Ajánlott kezelések: 10 alkalom, 2 hetente

3. Stria kezelés

Stretch Care 5ml (DMAE, hyaluronsav, B5 vitamin, réz, cink) A Stretch Care kezelés a bőrszövetek ernyedtségének látható jeleit enyhíti a striák (terhességi csíkok ellen hatásos) a különböző bőrrétegekben kifejtett hatásai révén:

A bőrszövet feszesítő hatása: a DMAE fejti ki a bőrszövet feszesítő hatását
Hegek eltüntetése: a DMAE a laza kollagén-rostok feszítésével összehúzza a striákat és csökkenti jellegzetes elszíneződésüket.
A bőr minőségének javítása: a hyaluronsav hidratáló és szerkezetjavító hatásának köszönhetően, a nyomelemekkel együtt új feszességet ad a sejteknek. Ezen kívül a B5 vitamin fontos szerepet játszik a zsírsavak és a koleszterin szintézisében, amelyek a bőrsejtek membránjának építőanyagai. Így a B5 vitamin hozzájárul a bőr megújulásához és erősödéséhez.
A bőr természetes védekező rendszerének megerősítése: egyrészt, a hyaluronsav segíti a bőrt mindennap érő mechanikai károsodások elnyelését
Másfelől, a nyomelemek növelik a szabadgyökökkel szembeni védekezés képességét, amelyek többek között a bőr öregedéséért is felelnek, ezáltal hozzájárulnak a bőr sejtjeinek jobb működéséhez és a bőr fiatalosabb, frissebb vizuális megjelenéséhez.
A Stretch care formula ezáltal természetes alapanyagok optimális koncentrációjú elegyét jelenti, amelynek hatásai láthatóak és hosszantartóak.

A bőr feszesebbé és energikusabbá válik.

A barázdák enyhülnek, a bőr természetes ránckisimító hatás eredményeként simábbá válik. A striák jelentősen csökkennek, pigmentációjuk láthatóan halványul.

4-6 alkalom/1-2 hetente